Humana gesta u tramvaju u Turskoj: Mladić bosonogom dječaku iz Sirije poklonio vlastite cipele (FOTO)

Emre Enes Kose, učenik 12-tog razreda, na društvenoj mreži je podijelio fotografije na kojima se vidi kako je nepoznati mladić dječaku iz Sirije, koji je bio bez obuće, poklonio vlastite cipele.

SAMSUN (AA) – Putnik koji se vozio tramvajem u turskom gradu Samsunu mobitelom je fotografisao veoma humanu gestu jednog mladića prema dječaku iz Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, Emre Enes Kose, učenik 12-tog razreda, na društvenoj mreži je podijelio fotografije na kojima se vidi kako je nepoznati mladić dječaku iz Sirije, koji je bio bez obuće, poklonio vlastite cipele.

Kose je kasnije za AA kazao da je putovao tramvajem i da je u jednom momentu vidio da su u tramvaj ušla dva dječaka iz Sirije, za koje misli da su imali 11-12 godina.

Jedan od njih je imao pocijepane cipele, dok je drugi bio bez obuće.

Istakao je kako je bio veoma oduševljen scenom koju je zabilježio.


“To je stvarno nešto predivno. Drago mi je da sam ovjekovječio taj momenat. Čak nisam ni očekivao da će se nešto ovako dogoditi. Bio sam oduševljen, kao i svi drugi putnici u tramvaju”, kazao je Kose.

Fotografije koje je objavio na društvenim mrežama u vrlo kratkom roku su privukle veliku pažnju javnosti.

Grad Samsun je također izrazio zahvalnost mladiću zbog humane geste, a obećao je da će pomenutim dječacima iz Sirije pružiti potrebnu pomoć.
Saff

Back to top button