Liverpool uništio Romine snove i nakon 11 godina plasirao se u finale Lige prvaka

Nogometaši Liverpoola će u finalu Lige prvaka 26. maja igrati protiv Real Madrida u Kijevu nakon što su u Rimu na Olimpicu izgubili rezultatom 4:2, no uspjeli su odbraniti prednost iz prvog susreta protiv Rome i sa ukupnih 7:6 prošli dalje.

Roma je prva zaprijetila u 6. minuti kada je Florenzi šutirao sa 20-ak metara, ali nije bio precizan.

Liverpool je čekao svoju šansu iz kontre, a dočekao je već u 9. minuti kad je nakon velike greške Nainggolana Firmino asistirao Maneu za 1:0.

Roma je ekspresno izjednačila u 15. minuti kada je komičan autogol postigao Milner. Nakon ubačaja sa lijeve strane Lovren je želio izbiti loptu, ali je napucao svog saigrača i Karius je bio savladan.

U 26. minuti Redsi su stigli do drugog pogotka na susretu. Nakon kornera Džeko je nespretno reagovao i “asistirao” Wijnaldumu za novo vodstvo Liverpoola.

Roma je mogla stići do novog pogotka u 34. minuti kada je El Sharaawy šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio stativu.

Džeko je postigao pogodak u 52. minuti za 2:2 i na taj način je dao šansu svojoj ekipi za prolazak u finale. El Shaarawy je sjajno pucao nakon kontranapada, Karius je dobio loptu do Džeke, a Dijamant je bio priseban i poslao je loptu u mrežu. To je Edinu bio osmi pogodak u sezoni u Ligi prvaka.

Nakon sat vremena igre Roma je mogla stići u vodstvo, no rezervista Under je šutirao sa 12 metara u dobro postavljenog Kariusa.

Vučica je oštećena za penal u 63. minuti susreta. El Shaarawy je iz peterca snažno šutirao, a Alexander-Arnold je rukom odbio loptu u korner, no arbitar Skomina nije pokazao na bijelu tačku.

Roma je svim silama pokušavala doći do pogotka, a u tome je uspjela u samom finišu meča kada je Kolarov dodao loptu Nainggolanu, a Belgijanac je silovito šutirao i od stativu pogodio za 3:2 u 86. minuti.

Konačnih 4:2 postavio je Nainggolan u 90+3. minuti susreta kada je realizovao jedanaesterac, no igrači Liverpoola su se na kraju ipak radovali.
Klix

Back to top button