Ko ima “veći” motiv: Liverpool i Real odredili premije za osvajanje Lige prvaka

Što bi Liverpool bio bez Southamptona? E sada je vrijeme ubiranja plodova te saradnje. Liverpool – rezultatski, a Southampton – finansijski.

Ko će osvojiti Ligu prvaka? Ko će osvojiti Ligu prvaka?
Redsima je posljednjih godina taj klub bio najveći rasadnik igrača, pa su odande došli Virgil van Dijk, Sadio Mane, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne i Adam Lallana. I svi oni u ugovorima imaju bonus za bivši klub ukoliko postanu evropski prvaci, piše Goal.

Posljednji je, u januaru, stigao Van Dijk, kao najskuplji defanzivac u histgoriji, za 70 miliona funti, plus pet miliona bonusa.

Mane je za 30 miliona funti kupljen 2016, Clyne 2015. za 12,5 miliona funti, a Lallana (25 miliona) i Lovren (20 miliona) još 2014. Na račun svih tih transfera, Liverpool bi, ukoliko pobijedi Real u Kijevu, trebao Svecima isplatiti ukupno 15 miliona funti.

Naravno, to ne bi teško palo klubu sa Anfielda, jer uspjehom u LP već su zaradili 69 miliona funti ove sezone. A pobjeda u Kijevu donijela bi četiri miliona funti od UEFA-e, ali i bonuse od sponzora kluba poput Standard Chartereda, New Balancea i Western Uniona.

Engleski mediji otkrivaju i da će Liverpoolovi igrači dobiti premiju od 750.000 funti svaki za pobjedu nad Realom!

Real je, otkriva Marca, igračima dao satove kao obećanu premiju za prošlosezonski trijumf u La Ligi i LP. Marca piše da je klub na to potrošio 720.000 eura.

Pregovarač u ovom dogovoru s klubom bio je kapiten Sergio Ramos, koji je lično izabrao model sata na kojem je na poleđini ugravirano Duodecima. Satovi su samo mali dio od ukupno 70 miliona eura koje su igrači Reala podijelili za osvajanje La Lige i Lige prvaka prošle sezone.

Ako osvoje Ligu prvaka i ove godine, nagrada neće biti tako velika kao lani, a svaki igrač dobit će 600.000 eura plus poklon. Razlog tome je što Real ništa nije uspio napraviti u La Ligi. Barcelona je vratila naslov i osvojila duplu krunu, Real je u četvrtfinalu Kupa kralja ispao od Leganesa.

Izvor: Faktor/Goal

Back to top button