Nakon obilne kiše rijeke u ZDK odnijele mostove i poplavile više od stotinu objekata

Ova informacija za Klix.ba potvrđena je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona čiji su pripadnici tokom noći imali više intervencija i pratili razvoj situacije u najkritičnijim područjima.

“Na području Usore, Tešnja i Maglaja poplavljeno je oko stotinu poslovnih, stambenih i drugih objekata koje su koristili mještani, a rijeka Jablanica je u Općini Maglaj stvorila ozbiljnije probleme. Trenutno se voda povlači, a na mjestima gdje je došlo do izlijevanja vode ostali su nanosi drveća i drugog materijala”, izjavio je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Rijeka Jablanica je nakon izlijevanja blokirala odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Doboj – Maglaj te je saobraćaj u potpunosti blokiran.

U mjestu Ravne nekoliko desetina domaćinstava odsječeno je od ostatka Općine Maglaj nakon što je rijeka odnijela most, a mještani sa strepnjom očekuju novu večer. Iako je nivo vode rijeke u opadanju, svaka kiša im donosi i novi strah.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Policijske ekipe su na terenu sa službenicima općinskih civilnih zaštita i vatrogascima koji čiste nanose s magistralnog puta M-17 te lokalnih cesta kako bi se osposobilo odvijanje saobraćaja, a na nekoliko lokacija u ZDK se vrši i ispumpavanje vode iz poplavljenih prostorija.

Klix
Back to top button