PROŠAO SAM SVE SELEKCIJE SRBIJE, ALI SAM ODABRAO BiH: Zmajevi dobili jednog od najboljih igrača u Evropi…

Bojan Nastić, fudbaler Genka, uskoro bi mogao dobiti poziv Roberta Prosinečkog, selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nastić je defanzivac koji igra na poziciji lijevog beka. Rođen je 6. jula 1994. godine u Vlasenici, a visok je 182 centimetra. Ove sezone odigrao je 19 utakmica za Genk i upisao dvije asistencije.

U razgovoru za medije u Belgiji (voetbalnieuws.be) rekao da je odabrao BiH i to nakon razgovora sa selektorom Robertom Prosinečkim.

– Konačno sam izabrao Bosnu i Hercegovinu. Rođen sam u BiH, ali sam otišao u Novi Sad u Srbiju sa 14 godina. Prošao sam omladinske selekcije Srbije, ali sam odabrao BiH nakon dugotrajnih razgovora sa selektorom Robertom Prosinečkim. Nadam se da ću uskoro dobiti poziv – kazao je Nastić.

Potencijalni Zmaj potvrdio: Razgovarao sam sa selektorom Prosinečkim

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je remizirala u prijateljskom susretu protiv Senegala. Meč na Stade Oceaneu u francuskom Le Havreu okončan je bez golova.

Nakon utakmice od dresa Zmajeva oprostio se Haris Medunjanin. Nakon 62 nastupa u nacionalnom timu iskusni 33-godišnji veznjak odlučio se oprostiti od dresa Bosne i Hercegovine.

Medunjanin je poslije Ibiševića i Lulića treći Zmaj koji je u posljednjih pola godine odlučio reći zbogom reprezentaciji.

Podmlađivanje nacionalnog tima i smjena generacija neminovna je i neizbježna, a toga je svjestan i selektor Robert Prosinečki.

Nasljednik Mehmeda Baždarevića već je krenuo u potragu za novim Zmajevima. Žuti je već kontaktirao lijevog beka belgijskog Genka Bojana Nastića, koji je svojevremeno bio blizu reprezentacije i u vrijeme Meše, no poziv nikada nije dobio.

– Pričao sam sa selektorom Prosinečkim i već na narednom okupljanju bih se trebao pojaviti. Moram da promijenim sportsko državljanstvo jer sam ranije nastupao za mladu reprezentaciju Srbije. To je formalnost i proces ne traje dugo. Prije petnaest dana uslijedio je poziv iz BiH koji sam prihvatio. Na meni je da pružim kvalitetne partije u timu i zaslužim poziv u reprezentaciju – naglasio je Bojan Nastić za Blic.

U intervuu koji je prošle godine dao Faktoru Nastić, koji je rođen u Vlasenici, kazao je kako je Bosna i Hercegovina njegova država, i kako će rado popričati s nekim iz N/FSBiH ukoliko bude kontaktiran.

Poziv je stigao, a sada je na lijevom beku Genka da “sredi” papirologiju kako bi mogao debitovati za Zmajeve.

faktor.ba

Back to top button