Prognoza za naredne dane: Stižu pljuskovi i grmljavina

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne porast naoblake ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Krajem dana i u večernjim satima pljuskovi su mogući u centralnim, jugoistočnim i ponegdje sjeverozapadnim područjima Bosne.

Vjetar će biti slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 19 do 24, na jugu od 23 do 28 stepeni.

U Sarajevu danas će biti sunčano. Poslijepodne postepen porast naoblake krajem dana i u večernjim satima može usloviti lokalne pljuskove. Dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalog hidrometeorološkog zavoda BiH.

I narednih dana u BiH će preovladavati nestabilno vrijeme.

I sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

U petak nas očekuje slično vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše. Tokom dana nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će postojati uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu od 13 do 17, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

Fokus.ba

Back to top button