Uhapšena majka za koju se sumnja da je zadavila šestomjesečnog sina

Službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Crne Gore danas su uhitili M. Š. iz Bara zbog sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo djeteta.

Kako je saopćeno iz MUP-a Crne Gore, policijski službenici sinoć su obaviješteni da je u službu hitne medicinske pomoći dovezeno šestomjesečno muško dijete bez znakova života.

Službenici policije odmah su na lice mjesta uputili ekipu koja je po odobrenju tužitelja obavila uviđaj, a izuzeti tragovi upućeni su u forenzički centar na vještačenje.

Na osnovu uviđaja, policijski službenici i nadležni državni tužitelj zatražili su obdukcije tijela djeteta budući da su tragovi s lica mjesta, kao i druge policijske mjere i radnje koje su poduzete, ukazivale na to da je izvršeno krivično djelo. Prema pisanju crnogorskih medija, nesretno dijete je zadavljeno.

Nakon obdukcije, u policijskim prostorijama su uzete izjave od roditelja preminulog djeteta.

Izvršena je kriminalistička obrada nakon koje je danas oko 18 sati uhapšena majka djeteta.

Prema saznanjima podgoričkih “Vijesti” iz policije, ona nije prošla na poligrafskom ispitivanju koje su uradili inspektori Centra bezbjednosti Bar.

Isti sagovornik rekao je da je vještak potvrdio da je smrt kod bebe stupila nasilno.

Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužitelju, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo, navodi crnogorski MUP.
Fokus.ba

Back to top button