Faktor saznaje: Edin Delić ostaje načelnik Lukavca, evo šta je poručio

Edin Delić, kako nezvanično saznajemo, ostaje načelnik općine Lukavac. To pokazuje prebrojavanje glasova građana koji su izašli na referendum, koje ukazuje da Delić ima takvu prednost da je njegova pobjeda neupitna.

Načelnik Lukavca Edin DelićDetalj sa birališta u Lukavcu

Građani s područja Lukavca na referendumu su odgovarali na pitanje: “Da li ste za opoziv načelnika Općine Lukavac Edina Delića?”.

– Mi već slavimo, prema informacijama koje imamo pobjeda ne može doći u pitanje. Idemo sada da formiramo kolonu vozila i sviramo po Lukavcu, jer imamo razloga za slavlje. Razlika će sigurno biti jedan naprema tri protiv opoziva – rekao je Delić za Faktor.

Na pitanje šta će ovaj referendum značiti za Lukavac, Delić je rekao da je sada u momentu euforije i da nije vrijeme da odgovara na takva pitanja, ali će vremena za to sigurno biti.

Edin Delić je na izbore za načelnika 2016. godine izašao kao nestranački kandidat, ali su ga podržali SDP, DF i SDU. Nedugo nakon izbora za načelnika općine zvanično je pristupio SDP-u.

Da nema sumnje da Edin Delić ostaje načelnik potvrđeno je Faktoru u vrhu lukavačke SDA.

Predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac Ermin Prijić potvrdio je za Faktor da je na referendum u Lukavcu izašlo 20.244 glasača ili 47,87 posto.

Incijativu za opoziv načelnika u Općinskom vijeću pokrenuli su vijećnici SDA, podršku je dalo 18 vijećnika, trojica su bila uzdržana, dok ih je devet bilo protiv. Općinsko vijeće još 21. februara usvojilo je sve potrebne odluke za organiziranje referenduma koji je tada zakazan za 13. maj.

Izvor: Faktor

Back to top button