Gledao u mobitel: Fočak s mosta pao u Drinu, zbog teških povreda prebačen u KCUS

Tridesettrogodišnji muškarac iz Foče zbog teških povreda koje je zadobio prilikom pada sa mosta u Foči prebačen je jutros u Klinički centar u Sarajevu.

Most u Foči čija je obnova u toku FOTO: ARHIV Most u Foči čija je obnova u toku FOTO: ARHIV
Fočak S. Đ. je sa željeznog mosta u izgradnji, koji se nalazi u ulici Studentska u Foči, pao sinoć oko dva sata poslije ponoći. Slučajni prolaznik je čuo zapomaganje muškarca te je slučaj prijavio policiji.

Patrola je odmah izašla na mjesto događaja i pretragom terena ispod mosta na rijeci Drini kod KPZ Foča, sa desne strane obale rijeke, zatekli su S.Đ. sa vidnim povredama glave i tijela.

– Povređeni je sa vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Foča prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje je hospitalizovan radi daljeg liječenja, a jutros je prevezen u Klinički centar Koševo – kazali su u PU Foča.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva, a na mjestu događaja uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Foča. Utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o nesretnom slučaju.

Kako saznajemo, pregledom nadzornih kamera policija je utvrdila da je povrijeđeni hodao i gledao u mobilni telefon kada se nekako sapleo i pao sa mosta koji nema zaštitnu ogradu. Zadobio je teške povrede jer nije pao u vodu već na kameni dio korita rijeke Drine.

Policijska uprava Foča apeluje na sve građane da ukoliko prelaze most na Drini, kod KPZ Foča, koji je u izgradnji, budu oprezni jer on nije završen i nema zaštitnu ogradu niti pješačke staze, a prolaz preko njega je fizički zapriječen.

Izvor: Faktor

Back to top button