Navijači Sportinga pretukli igrače i stručni štab nakon što su ostali bez Lige prvaka

Navijači Sportinga nezadovoljni rezultatima iz ove sezone upali su u trening kamp kluba i fizički su nasrnuli na svoj nogometaše i članove stručnog štaba, pišu portugalski mediji.
Sporting je ostao bez drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a prema pisanju tamošnjih medija, oko 50-ak huligana ušlo je u prostor akademije kluba gdje su napali nogometaše Basa Dosta, Josipa Mišića i Marcosa Acunu. Također, oni su napali i trenera Jorgea Jesusa.

Prema prvim informacijama, navijači su u trenutku napada bili naoružani metalnim šipkama, noževima i kaiševima, a nakon njihovog odlaska svlačionica u kojoj se presvlače igrači bila je potpuno uništena.

Najgore je prošao holandski napadač Bas Dost koji je zadobio posjekotinu na glavi, a navijači su u prostor svlačionice ubacili i baklje. Jedna od njih, pogodila je nogometaša Montera.


Ono što je zanimljivo, Sporting još uvijek nije završio ovu sezonu jer ih 20. maja u Lisabonu očekuje finale Kupa Portugala, ali nakon ovakvog ispada navijača, postavlja se pitanje da li nogometaši ovog kluba uopšte žele igrati za portugalski tim.

Back to top button