Atletico Madrid na krilima Griezmanna razbio Marseille i osvojio Evropsku ligu

Nogometaši Atletico Madrida su u finalnoj utakmici Evropske lige na krilima fenomenalnog Antoinea Griezmanna rezultatom 3:0 savladali Olympique Marseille.

Susret u Lyonu počeo je nevjerovatnim promašajem Germaina u 4. minuti. Payet je u svom stilu “podvalio” loptu za svog napadača, a Germain je u situaciji jedan na jedan sa Oblakom nabio loptu visoko preko gola.

Kao što to obično biva, samo se čekalo na kaznu, a ona je uslijedila u 21. minuti. Lopta je bila kod Marseilleovog golmana Mandande koji je pronašao Zambo Anguissu, ali je Kamerunac katastrofalno primio loptu i gurnuo u šansu Griezmanna koji za razliku od Germaina vara protivničkog golmana i dovodi Jorgandžije u vodstvo.

Čini se da Griezmannov pogodak nije bio prijelomni trenutak meča, barem kada su u pitanju igrači francuske ekipe. Deset minuta nakon pogotka kapiten Marseillea Dmitri Payet je povrijedio zadnju ložu i morao je napustiti teren u suzama, a zamijenio ga je Lopez. Nakon tog trenutka igra Marseillea se u potpunosti raspala i samo je bilo pitanje s koliko pogodaka razlike će Atletico slaviti.

U četvrtoj minuti drugog poluvremena Atletico je udvostručio prednost. Koke je sjajno uposlio Francuza koji ponovo izlazi sam na Mandandu i rutinski potkopava loptu preko njega za 2:0.


Jorgandžije su u 42. miuti mogle postići i treći pogodak kada je Griezmann ubacio iz kornera na prvu stativu, a Godinom šutira tik pored gola.

Dvadeset minuta prije kraja susreta Koke je pokušao iz daljine, ali je Mandanda odbio loptu u korner.

Marseille je u finišu susreta pokušao stići do počasnog pogotka. Najprije je u 81. minuti Mitroglou šutirao glavom, ali je pogodio stativu. Samo dvije minute kasnije Amavi je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je Oblak bio siguran i bez problema je uhvatio loptu.

Konačnih 3:0 nakon kontranapada postavio je Gabi na Kokeovu asistenciju u 89. minuti susreta.


Atletico je na ovaj način došao do treće titule osvajača Evropske lige. Ranije su Jorgandžije slavile u sezonama 2009/10 i 2011/12.
Klix

Back to top button