Kraj fantastične avanture: Buffon nakon 17 godina napušta Juventus

Jedan od najboljih golmana današnjice Gianluigi Buffon saopštio je u četvrtak da će na kraju sezone, poslije 17 godina, napustiti Juventus.

“Utakmica protiv Verone u subotu biće moja posljednja u Juventusu, biće to najbolji način da se završi ova fantastična avantura”, rekao je Gigi Buffon na konferenciji za medije.

Buffon, međutim, još nije odlučio da li će završiti karijeru. Kako je rekao, prije 15 dana je mislio da je i definitivno kraj, ali da sada nije siguran.

“Dobio sam neke zanimljive ponude, i u vezi sa terenom i van terena. U subotu ću odigrati posljednju utakmicu, a poslije toga ću na miru razmisliti…”, rekao je Buffon, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Buffon (40) je prethodnih 17 godina proveo u Juventusu, s kojim je osvojio 11 titula prvaka Italije, četiri kupa Italije i pet trofeja u Super kupu. Prethodno je od 1995. do 2001. godine igrao u Parmi s kojom je 1999. godine osvojio Kup Italije, Super kup i UEFA kup.

Za reprezentaciju Italije odigrao je rekordnih 176 utakmica, sa kojom je i 2006. godine postao prvak svijeta. Na Evropskom prvenstvu 2012. godine osvojio je drugo mjesto, dok je na Kupu konfederacija 2013. osvojio bronzano odličje. Dugodišnji je kapiten italijanske fudbalske reprezentacije.

Gigi Buffon je 12 puta bio najbolji golman Serije A, a dva puta je bio i najbolji golman Evrope.

Index.ba

Back to top button