Erdogan iz Sarajeva otišao sa šampionskim bokserskim pojasom

Među hiljadama Turaka koji su u nedjelju bili u Sarajevu na 6. Kongresu Unije evropskih turskih demokrata (UETD) bio je i bokser Sukru Altay koji je turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu poklonio šampionski pojas osvojen sedam dana ranije, javlja Andolu Agency (A).


Turski bokser s prebivalištem u Njemačkoj se na sarajevskom aerodromu susreo s turskim predsjednikom Erdoganom koji je boravio u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini i obratio se učesnicima kongresa UETD-a u sarajevskoj Zetri.

U razgovoru s novinarom AA Altay je istakao kako mu je bila čast da predsjedniku Turske Erdoganu pokloni šampionski pojas njemačke asocijacije GBA koji je 13. maja osvojio pobijedivši srbijanskog boksera Aleksandra Jankovića.

-U ring uvijek izlazim s ciljem da osvojim šampionski pojas i da ga poklonim turskoj vojsci. Mnogo sam radio da dođem do tog uspjeha. Dva puta su mi mijenjali protivnike i otežavali mi taj put, ali sam uspio. Osvojeni pojas sam poklonio predsjedniku Erdoganu – kazao je Altay koji u profesionalnoj karijeri nije zabilježio niti jedan poraz.

Ističući kako je ponosan što je svom predsjedniku poklonio šampionski pojas, 33-godišnji Altay je uporedio osjećaj koji je imao tokom susreta s Erdoganom s osjećajem koji je imao prije četiri godine kada mu se rodio sin.

-Vilica mi se bila ukočila, nisam mogao progovoriti. Uspio sam samo reći, predsjedniče, ovo je poklon za vas. Fantastično je, posebno vidjeti ga uživo – kazao je Altay.

Posebno važnim Altay ističe Erdoganov poziv na jedinstvo Turaka u svim evropskim zemljama.

Altay je također kazao da je zbog velikih simpatija koje izražava prema turskom predsjedniku Erdoganu u Njemačkoj ostao bez trenera, sponzora i dvorana za trening, ali da je upornošću uspio ostvariti uspjeh.

-U junu imam novi meč za pojas. Svaki put se borim za Tursku i želim da se turska zastava svugdje vijori – poručio je Altay.

Izvor: Anadolija

Back to top button