Vidim te, sine, kad god sklopim oči

Rešid Pašić iz Bihaća, otac monstruozno u Puli ubijenog trogodišnjaka D. P., napisao je emotivno pismo u povodu godišnjice smrti svog sina. Dječaka je svirepo usmrtila majka Kjara Pašić, koja je za to kažnjena sa 33 godine zatvora.

Kjara kažnjena dugogodišnjim zatvorom

Gubitak djeteta

Rešid se nalazi u zatvoru, jer je pretukao Kjarinog ljubavnika. Jučer, 23. maja, navršila se tačno godina od kako je njegov sinčić okrutno ubijen. Za Rešida vrijeme kao da je stalo i bol zbog gubitka djeteta ista je kao i prvog dana.

– Prođe godina od kada me je napustio moj jedini i nikad prežaljeni sin D. P. Pitam se zašto je moralo biti tako, jer imao si samo tri godine i bio si dijete puno života. Tvoje vesele, razigrane oči babo i danas vidi kad god sklopim oči. Bio si moj život, moje sve. Moje je srce bilo ispunjeno onog dana kada si rođen. Danas ne mogu da vjerujem da te nema i da si me zauvijek napustio. Poslije tebe, ostao sam slomljen čovjek. Izgubio sam ono što sam najviše volio… Izgubio sam, sine, tebe – napisao je neutješni otac Rešid.

Rešidovo pismo koje je napisao u zatvoru

Nepredvidiv život

Napisao je da je poslije svega ostao slomljen čovjek, koji nije bio spreman na gubitak sina.

– Zahvalan sam Allahu što te u moj život dao, što mi je dao da osjetim tu ljubav i sreću, da osjetim tvoju toplinu i miris kad god bih te u naručje uzeo. Očekivao sam da ćeš jednog dana svome ocu na mezaru Fatihu proučiti, ali sine, život je nepredvidiv i sudbina je htjela drugačije. Još i danas osjećam tvoj miris, čujem u snu tvoj smijeh. Sve dok tvoj babo postoji, nikad zaboravu predan biti nećeš. Voli te tvoj babo najviše na svijetu – stoji u Rešidovom pismu.

Podizanje spomen-ploče

Okrutna majka i maloljetna saučesnica Marijana L., nakon što su u stanu ugušile dječaka, kako bi prikrile zločin, odvezle su njegovo tijelo u kolicima do uvale Mandrač, gdje ga je majka ostavila u plićaku. Upravo tamo, kod te uvale, porodica oca Rešida želi mališanu podići spomen-ploču.

– Teško nam je, posebno mom bratu Rešidu. Prije nekoliko dana, zvao je nas i majku te je rekao da mu je sve teže kako vrijeme prolazi. Slali smo mailove gradonačelniku i Gradskoj upravi. Planirali smo da se sastanemo tamo na godišnjicu smrti i podignemo mu spomenik da se zločin nikad ne zaboravi – izjavila je Kadifa, tetka ubijenog dječaka.

Avaz

Back to top button