Umro Sinan Sakić, izgubio bitku s teškom bolešću: Nije dočekao transplantaciju jetre…

Sinan Sakić je bio pjevač narodne i folk muzike. Rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Karijeru je započeo 1978. godine, a do 2017. objavio je 29 albuma

Pjevač Sinan Sakić preminuo je danas nakon borbe sa teškom bolešću. Podsjetimo, pjevač je posljednjih mjeseci imao teške zdravstvene probleme i čekao je na transplantaciju jetre.

Nakon što mu se nedavno zdravstveno stanje znatno pogoršalo, Sinan je iz Kliničkog centra Srbije prebačen u privatnu kliniku, a tada je njegov sin Alen za “Alo!” rekao da su svi članovi porodice spremni da daju svoju jetru, samo da ga spasu.

Transplantacija je trebalo da se obavi u inostranstvu, ali pjevač nije izdržao.

Sinan Sakić je bio pjevač narodne i folk muzike. Rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Karijeru je započeo 1978. godine, a do 2017. objavio je 29 albuma. Iza sebe je ostavio na desetine hitova koje rado slušaju svi obožavaoci folk muzike. Živio je i radio u Beogradu.

Pjevač je 70-ih godina radio je kao konobar u jednoj kafani. Onda su mu drugovi govorili da se okrene pjevanju, što je on prvo odbio jer je smatrao da ne zna da pjeva. Kasnije je ipak poslušao njihov prijedlog.

Njegova prva pjesma je “Rastanak kraj reke”, a onda su se nizali hitovi “Kulu gradim”, “Jedna tuga za dva druga”, “Miko, druže moj”, “Janičar”, “Reci sve želje”, “Ej, od kad sam se rodio”, “Reci sve želje”…

Sinan je bio član legendarne grupe “Južni vetar” koju su činili Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Sinan Sakić, Mile Kitić i Kemal Malovčić. Grupa se raspala 2001. godine.

Pjevač je od 1981. godine bio u braku sa suprugom Sabinom i imaju sinove Rašida, Elvisa i Alena i kćerku Đulkicu.

(alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button