Simin Han slavi Husića: Sloga u Premijer ligi!

Sloga je osnovana 1955. godine u mjestu Simin Han u Tuzli, a ovo je definitivno najveći uspjeh za ovaj klub. Sve je počelo dolaskom Azmira Husića prije dvije godine, kada je ovaj ambiciozni čovjek krenuo u formiranje jednog ozbiljnog sportskog kolektiva, koji će krenuti u borbu za Premijer ligu.

Žestoku bitku vodila je Sloga ispočetka sa Olimpikom i Zvijezdom, ali je na kraju prva prošla kroz cilj. Ovaj tim je uspio u završnici prvenstva da ostvari pobjede u nekim jako teškim mečevima, a u odlučujućem je danas trijumfovala u Živinicama protiv Slavena (3:1).


Od početka je Sloga napadala, pa je odmah Poturalić zaprijetio, potom i Omerović, no bio je raspoložen Brezičanin na golu domaćina. Stezao se obruč pred golom Slavena, redale su se šanse, Poturalić i Stokić su potom prijetili, zatim i Efendić, ali je Brezičanin bio sjajan.

Slaven je uzvratio preko Kukića, ali je njegov pokušaj zaustavljen. Sloga je do vodstva došla u 35. minuti, kada je Ivan Kostić nakon gužve loptu poslao u mrežu Živiničana. Do kraja prvog dijela Stokić ne koristi penal, ali ubrzo Stjepanović postiže eurogol za 2:0.

Na početku drugog dijela opasni napadi Slavena, ali udarce Nukića i Salihovića sprječavaju golman Lalić i stativa gostujućeg gola.

Kukić je u 55. minuti vratio nadu Olimpiku, koji se nadao kiksu Sloge, ali ubrzo, u 58. minuti, Jazvin postiže pogodak za 3:1 i ovjerava slavlje gostiju iz Simin Hana.

Sloga će naredne sezone po prvi put igrati u Premijer ligi, a svoje mečeve će vjerovatno igrati na stadionu Tušanj i pod imenom Tuzla City.

Slaven – Sloga 1:3

NK Slaven: Brezičanin, Majdančić, Berbić, Omerkić, Kukić, Salihović, Mujkić, Salihović, Mujagić, Mašić, Nukić.

FK Sloga: Lalić, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Bošnjak, Poturalić, Stjepanović, Kojić, Omerović, Stokić.


Portal SportSport.ba

Back to top button