Sloga u Siminom Hanu priprema feštu zbog historijskog plasmana u Premijer ligu BiH

Foto: D. Z./Klix.ba
Ekipa Sloge iz Siminog Hana jučer je izborila plasman u Premijer ligu BiH nakon što je u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH savladala Slaven sa 3:1 u gostima.

Sloga je prije posljednjeg kola imala dva boda više od Olimpika, koji je poražen u gostima od Rudara, i bila joj je potrebna pobjeda za siguran ulazak u elitni rang bh. nogometa.

To će Slogi biti prvi put da igra u Premijer ligi BiH, a iz kluba su najavili slavlje večeras od 21:00 sat na stadionu FK Sloga Simin Han.

“U dijelu kulturno-zabavnog programa proslave plasmana našeg kluba u Premijer ligu BiH učestvovat će naša estradna zvijezda Enes Begović. Pozivamo sve posjetitelje iz Tuzle da za dolazaka koriste javni prevoz, a za goste iz okruženja osiguran je parking prostor u krugu pijace Simin Han i kod Osnovne škole. Hvala na razumijevanju i dobro nam došli”, saopćeno je iz Sloge.

Prvi čovjek kluba Azmir Husić kazao je jučer za portal Klix.ba kako ima najveće moguće ambicije za sljedeću sezonu u društvu najboljih.

“Ranije smo odlučili da ukoliko dođemo do pobjede, prozivka tima bit će 12. juna i igrači će dobiti deset slobodnih dana. Što se tiče ambicija u sljedećoj sezoni, ja ne znam ništa uraditi malo, uvijek volim biti pobjednik i takav sam po prirodi, a samo mogu reći da ćemo se potruditi da budemo ispred Zrinjskog. Kada si ispred Zrinjskog, onda nikako ne možeš biti drugi”, rekao nam je vidno raspoloženi Husić.

Back to top button