Dodik pozdravio Vučićevo odbijanje “američkog paketa”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je odbijanje radnog dokumenta SAD u vezi sa pitanjem Kosova dokaz da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne prihvata ultimatume na štetu Srbije i srpskog naroda.
Na pitanje Srne da prokomentariše Vučićevo odbijanje radnog dokumenta Vašingtona, Dodik je izrazio podršku Vučiću i istakao da ne postoji ništa što bi aktuelnu vlast na čelu sa Vučićem natjeralo da prihvati jednostrano rješenje koje bi bilo suprotno interesima Srbije, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, prenosi Blic.

– Ovo je još jedan dokaz da predsjednik Srbije radi u interesu te države, ali i srpskog naroda u cjelini, i da Beograd neće nikada pristati na kompromise suprotne tim interesima – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je radni dokument Vašingtona u vezi s rješavanjem kosovskog pitanja, poznatiji kao “američki paket”, ocijenivši ga neprihvatljivim, pišu beogradske “Večernje novosti”.

Tekst od četiri tačke predviđa stolicu u UN za Kosovo i šira ovlašćenja zajednice srpskih opština, a ako bi pristala Srbiji bi bio omogućen ulazak u EU.

(Vijesti.ba)

Back to top button