Palestinci zahvalni Messiju na odgodi meča, iz Izraela tvrde da im je ovo veliki udarac

Predsjednik Nogometnog saveza Palestine (Foto: EPA-EFE)

Nogometna reprezentacija Argentine otkazala je prijateljski meč protiv Izarela koji se trebao igrati u subotu, a koliko je ta vijest bila pozitivna za sve Palestince, toliko je bila negativna za Izraelce koji smatraju da je ovo veliki udarac za njih.

Predsjednik Izarela Reuven Rivlin istakao je da ga veoma brine ovakva odluka Nogometnog saveza Argentine, ne samo zbog sportskog smisla i da to može izazvati užasne stvari.

“Postoje vrijednosti koje su čak i iznad Messija. Politizacija argentinske odluke me veoma brine, ovo je udarac za nas, ne samo u sportskom smislu, već u svakom mogućem i može izazvati užasne stvari”, rekao je izraelski predsjednik Rauven Rivlin.

S druge strane, predsjednik Nogometnog saveza Palestine Jibril Rajoub izjavio je da je Messi najzalužniji što se ova utakmica neće odigrati.

“Fudbalski savez Argentine je otkazao ovu utakmicu jer ih je Lionel Messi forsirao i primorao da to učine. Izraelci su pokušali iskoristiti Messija i ostale njegove saigrače u političke svrhe, ali sam sretan što oni nisu na sjeli na to i hvala im na tome. Odabrali su pravi put”, poručio je Rajoub.

On je prije nekoliko dana rekao da će svi Palestinci zapaliti dresove i fotografije Messija ukoliko zaigra protiv Izraela, te da će se javno odreči nogometaša Barcelone.

Podsjećamo, meč između Izraela i Argentine trebao se igrati u subotu s početkom u 20 sati u Jerusalemu.

Klix.ba

Back to top button