Ljetna sezona na “Pannonici”: Slana jezera već imaju više od 15.000 posjetilaca

Panonska jezera su novu ljetnu sezonu dočekala sa novom kaskadnom plažom, a posjeta u prvoj sedmici ukazuje da će, ukoliko vrijeme dozvoli, Javno komunalno preduzeće “Pannonica” imati još jednu uspješnu godinu.

Iako u Tuzli u posljednjih nekoliko dana vlada promjenljivo vrijeme, a ne treba zanemariti ni činjenicu da smo u mjesecu ramazanu, u upravi su veoma zadovoljni brojem prodatih ulaznica.

– Sezonu smo počeli malo ranije, radili smo tri dana u maju. Do danas smo prodali više od 9.700 ulaznica, a kada tome dodamo posjetioce sa sezonskim ulaznicama, već sada imamo više od 15.000 posjeta – kaže za Faktor direktor “Pannonice” Maid Porobić.

Najveća novina ove godine na Panonskim jezerima je kaskadna kamena plaža koja se nalazi na južnoj strani prvog jezera. U toku su i neki manji radovi koji imaju za cilj obogaćivanje ponude. Trenutno se radi rekonstrukcija drvene ljetne bašte koja se nalazi pored slanih slapova i koja će nakon obnove imati istu funkciju.

Podsjetimo da dnevne ulaznice za odrasle tokom juna te od 16. do 31. avgusta koštaju 4 KM, dok u špici sezone od 1. jula do 15. avgusta, cijena iznosi pet maraka. Cijena povlaštenih ulaznica iznosi tri, odnosno četiri marke u špici sezone, dok ulaznice za djecu koštaju dvije, odnosno tri marke sredinom ljeta.

Prošle godine ljeto sa 65 sunčanih dana bilo je veoma dobro i za “Pannonicu”, jer je kompleks posjetilo je više od 400.000 gostiju.

Izvor: Faktor

Back to top button