Detalji nesreće na gradilištu u Tuzli: ‘Bio je jedan od najboljih, izgubili smo brigadira…’

Tačan uzrok nesreće utvrdit će se nakon provođenja kompletne istrage

Uprava firme Širbegović inženjering saopćila je da je danas oko 13 sati tokom izvođenja radova na pješačkom mostu u Tuzli smrtno stradao radnik ove firme H.M., dok su druga dvojica radnika lakše povrijeđena i nisu u životnoj opasnosti.

Uviđaj je u toku, a tačan uzrok nesreće utvrdit će se nakon provođenja kompletne istrage. Za sada je poznato da je do nesreće došlo uslijed prevrtanja betonskog mostovskog nosača u toku montaže omnia ploča.

– Uvidom u dokumentaciju u tvorničkoj kontroli utvrđeno je da su betonski nosači i omnia ploče proizvedeni u skladu s projektnom dokumentacijom i važećim normama i za njih je provedena kompletna procedura kontrole tvorničke proizvodnje. Izvršen je redovni inspekcijski pregled nadzorne službe – navedeno je u saopćenju Uprave firme.

Poginuli radnik H.M radio je u navedenoj firmi 22 godine na poslovima montaže AB konstrukcije.

– Bio je jedan od najboljih radnika kojeg smo imali. Njegova tragična pogibija kako za porodicu, tako i za naš kolektiv, predstavlja nenadoknadiv gubitak. Danas smo izgubili stručnog, pouzdanog radnika i brigadira koji je dao neprocjenjiv doprinos izgradnji velikog broja objekata na kojima je bio vodeći mentor. Uprava firme i svi uposlenici porodici izražavaju najiskrenije saučešće – navodi u saopćenju Uprava firme Širbegović inženjering.

(FENA; Foto: Tuzlanski.ba/mr/md)

Back to top button