Ronaldo i Juve – DA! Puklo sa Realom, Italijani će platiti 350.000.000 evra…

Sve je počelo kada je Žorž Mendes upitao Italijane zašto ne dovedu Ronalda i otkrio im da za njih ne važi otkupna kaluzula

Ime Kristijana Ronalda vrišti sa naslovnih strana sportske štampe širom Evrope ovoga jutra. Sa svih strana stiže sve više potvrda da će se najbolji igrač sveta preseliti u Juventus, u transferu veka kako to nazivaju Italijani.

Cela priča je počela pre nekoliko nedelja kada je najmoćniji menadžer sveta i Ronaldov dugogodišnji zastupnik Žorž Mendes, radio transfer Žoao Kansela u Juventus. Onako usput je pitao Italijana:
„A zašto ne dovede Kristijana Ronalda kad već toliko želite da osvojoite Ligu šampiona?“

Juventusovi direktori su mu se samo nasmejali, misleći da ih zavitlava, a onda je on dodao:
„Nije tako nemoguće kao što mislite“.

I priča je počela da se razvija…

Ispostavilo se da Ronaldova otrkupna kaluzula od milijardu evra važi samo za Barselonu, PSŽ i engleske klubove. Juventus nije bio na Realovoj crnoj listi jer nisu mogli ni da pretpostave da će doći do ove situacije. Mendes je obavestio Italijane da mogu da dobiju Ronalda za 100.000.000 evra i oni su pristali da se upuste u avanturu. Juventus je spreman da plati između 100.000.000 i 120.000.000 evra za najboljeg igrača planete.

Portugalski mediji javljaju da je i Ronaldo načelno pristao na selidbu u Torino. A portugalski mediji su uvek bili najbolji izvor informacija kada su u pitanju Ronaldove želje jer je preko njih plasirao svoje izlive nezadovoljstva u Realu.

Juventus je uz pomoć Adidasa i još nekih moćnih sponzora spremio Ronaldu faraonski ugovor od 30.000.000 evra po sezoni. Na četiri godine! To je preko 250.000.000 evra na bruto novu tokom te četiri godine. Uz obeštećenje, cela operacija će probiti granicu od 350.000.000 evra! Za igrača koji ima 33 godine?! Ipak, u Juventusu veruju da Ronaldo nije prošao zenit i da će sa njim u naredne četiri godine makar jednom osvojiti Ligu šampiona… Nadaju se i da će njegov dolazak podići prihode od marketinga za makar 30 odsto.

Real se još ne izjašnjava, ali kako javljaju madridski mediji bliski klubu, Ronaldo i Kraljevski klub nikada nisu bili više udaljeni od njegovog dolaska sa Old Traforda. Izgleda da su se i u Realu pomirili sa odlaskom i da su spremni za početak novog ciklusa…

Odnos između Ronalda i Reala je poečo da se kvari još posle pretprošlog finala Lige šampiona u Kardifu. Obećana mu je povišica koju nije dobio i ostao je na 23.000.000 evra po sezoni, dok Mesi u Barseloni ima 50.000.000, a Nejmar u Parizu 36.000.000 evra godišnje! Situacija je počela da se pogoršava prošlog leta kada je Ronaldo dobio crveni karton u Superkupu Španije protiv Barselone, a niko u klubu osim Zidana nije stao u njegovu zaštitu.

Nastavilo se dodelom Zlatne lopte kada je predsednik Perez više pažnje na gala svečanosti poklonio naporima da ubedi Nejmara na transfer u PSŽ nego da Ronaldu oda priznanje za zasluženu nagradu. Portugalac je osetio da gubi na popularnosti kod Pereza i da se svi planovi u budućnosti vezuju za dolazak Nejmara.

Potom su usledili problemi sa zakonom i Ronaldovo priznanje krivice u aferi oko poreza kada je pristao da plati 18.000.000 evra kako bi stavio tačku na tu priču. Odlazak Zidana je bila kap koja je prelila čašu, a čak se spekuliše da su Francuz i Portugalac odmah posle finala jedan drugom otkrili svoje planove za koje Real tada nije znao.

Posle devet godina i 450 golova na 438 mečeva, izgleda da je došao kraj saradnje Real Madrida i Kristijana Ronalda. Posle Sportinga, Mančester Junajteda i Reala, Portugalac je spreman da zaigra za još jedan veliki klub u karijeri. Juventus je po svemu sudeći sledeća destinacija. Osim ukoliko Real ne izađe sa nekom brutalnom ponudom i ne zatrpa celu priču… Ali u to skoro niko više ne veruje.

Torino podrhtava u iščekivanju „transfera veka“ kako ga Italijani nazivaju…

Mozzartsport.com

Back to top button