Vanredna situacija u Srbiji: Brane popustile, poplavljene kuće, blokirani putevi

U četiri čačanska naselja poplavljeno je više desetina kuća zbog obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj, dok je u opštini Ljig proglašena vanredna situacija. To su posljedice kiše koja je sinoć i danas padala u skoro cijeloj Srbiji.

FOTO: RTS

FOTO: RTS

U proteklim satima na teritoriji Moravičkog okruga i u zapadnoj Srbiji palo je više od 40 litara kiše, što je izazvalo izlivanje i pojedinih rijeka, prenose srbijanski mediji.

Vanredna situacija izazvana poplavama proglašena je na teritorijama opština Ivanjica i Aranđelovac, kao i na dijelu teritorije opština Čačak, Raška, Požega, Smederevska Palanka i Velika Plana, a u ovom trenutku nema opasnosti po živote građana.

 

U opštini Ljig, nakon obilnih padavina, koje su zadesile ovaj kraj u toku noći, proglašena je vanredna situacija, a najteže je Kačerskom kraju, odnosno mjesnoj zajednici Kozeljeva, gdje je popustila brana u Gorašima.

Nakon što se rijeka Kozeljica izlila u toku noći, u Kozelju su potopljene dvije kuće, srušen je jedan most, a bašte i njive mještana su i dalje pod vodom.

Back to top button