Ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ se opet prolamao Širokim Brijegom: ‘Je*em te Bosno…’

Isto se dogodilo i nakon pobjede nad Engleskom, utakmice koja se igrala 11. jula, na Dan žalosti zbog genocida u Srebrenici. Tada se gradonačelnik Širokog Bijega Miro Kraljević ogradio se od navijača

Juče su se ulicama Širokog Brijega opet prolamali fašistički pozdravi, gdje su navijači Hrvatske u ustaške povike “za dom spremni” nacističkim salutiranjem pozdravljali jedni druge, a nastavili su i sa vrijeđenjem zemlje u kojoj žive i u kojoj su rođeni.

‘Je*em te Bosno, je*em te ja, Hrvatska moja domovina’, orilo se Širokim Brijegom.

Podsjećamo, isto se dogodilo i nakon pobjede nad Engleskom, utakmice koja se igrala 11. jula, na Dan žalosti zbog genocida u Srebrenici. Tada se gradonačelnik Širokog Bijega Miro Kraljević ogradio se od navijača.

Gradonačelnik Kraljević je agenciji Patria rekao da postoje grupe navijača koji prave izgrede na sportskim događajima, ali da je siguran da ti navijači ni sami ne znaju zbog čega to rade. Takvi navijači, dodao je, ne predstavljaju svoj klub na pravi način, bez obzira o kojem klubu se radilo.

„Širokom Brijegu je potrebno Sarajevo, kao što je Sarajevu potreban Široki Brijeg“, rekao je Kraljević, dodajući da sport mora biti odmor za porodicu, a ne izvor tenzija.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button