Klanjana dženaza dječaku koji se utopio u bazenu u Srbiji: Kladanj se oprostio od 14-godišnjaka

Foto: A.Bajrić

Više stotina građana Kladnja oprostilo se od Rijada Hasanovića, tragično nastradalog 14-godišnjaka koji se utopio u bazenu u hotelu “Alfa” blizu Jagodine u Srbiji.

Dženazi nastradalom dječaku prisustvovali su imami svih džemata MIZ Kladanj.

Zbog ove tragedije u Jagodini su uhapšeni odgajateljica Aida Hasić (31), predsjednica Udruženja “Dječija radost” Meliha Ibrahimović (52) i Marko Arsić (30), uposlenik hotela “Alfa”. Njih troje se sumnjiče da su izvršili teško djelo protiv opće sigurnosti. Zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo, policija intenzivno traga za Vladicom Vasićem (31), vlasnikom hotela “Alfa”.

Dječak je boravio s grupom djece iz Kladnja s Udruženjem “Dječija radost” u Jagodini. Tu su trebali ostati nekoliko dana. Nažalost, tragedija se dogodila prvog dana, nedugo nakon što su došli u hotel. Posjeta je otkazana, a djeca su se vratila u Kladanj.

Nastradali Rijad bio je aktivan u mnogim sekcijama i udruženjima mladih i bio je višegodišnji član Udruženja “Preporod”.

Prije nekoliko dana klanjanja je dženaza i mladoj Dženiti Halilović, tinejdžerki koja je umrla zbog teške bolesti. Zbog smrti dvoje mladih u Kladnju je jučer proglašen dan žalosti.

Avaz.ba

Back to top button