Salkić: Rekordan broj prijavljenih za glasanje iz dijaspore, rok još nekoliko sati

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, na svom Facebook profilu pozvao je građane BiH koji žive u inostranstvu da se registruju za glasanje na predstojećim Općim izborima u BiH, koji će biti održani 7. oktobra, za glasanje putem pošte i putem DKP mreže Bosne i Hercegovine.

Ramiz Salkić, FOTO: FACEBOOK
– Poštovani prijatelji, dragi građani Bosne i Hercegovine koji živite u iseljeništvu, članovi i aktivisti Online projekta i Aktivne mreže Bošnjaka,

Želim vam se zahvaliti za aktivizam i doprinos u procesu registracije naših građana za glasanje putem pošte i putem DKP mreže Bosne i Hercegovine.

Rekordna prijava naših građana izvan domovine za glasanje na predstojećim izborima je vaša jasna poruka skepticima, koji govore da ste Vi izgubljeni za našu domovinu, ali i obaveza za sve da u budućnosti ozbiljno shvate pitanja i zahtjeve koje vi postavljate i da na njih daju jasne odgovore.

Intenzivno radeći sa vama u proteklom periodu, vidio sam vašu neizmjernu želju i odlučnost da pomognete domovini kroz učešće u demokratskim procesima, a to ste i potvrdili vašom registracijom za glasanje.

Ovaj rezultat, a očekujemo da bude oko 90.000 prijavljenih putem pošte, pokazuje da trud i rad, makar oni bili i u potpunoj tišini i pod opstrukcijom, mogu donijeti ozbiljan rezultat i napredak.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2137404596505373&id=1409577939288046

Mnogi su se ovih dana utrkivali u osudama i procjenama da će vas biti manje nego ikada prije. Naravno, bilo je i nas, a biće i u budućnosti, koji vjeruju u vašu ljubav, patriotizam i odlučnost u zajednički rad za dobrobit naše domovine. To ste dokazali i potvrdili nebrojeno puta u prošlosti.

Poštovani prijatelji, uvjeren sam da je ovo početak našeg buđenja i uzdizanja, ali i početak puta u vraćanju onoga što su izgubili neki u naše ime.

Ostaje nam sada da se glasačko pravo iskoristi u što je moguće većem procentu i da pokažemo da smo mi tu, da smo budni i da smo spremni dati jasan odgovor svima onima koji imaju namjeru ugrožavati našu domovinu.

I na kraju, želim da vam se još jednom iskreno zahvalim što mislite na svoju domovinu, ali i da se zahvalim pojedincima i organizacijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu na aktivnom odnosu u ovom procesu.

Dragi građani Bosne i Hercegovine, ostalo je još nekoliko sati za registraciju. Iskoristite vašu priliku i pozovite prijatelje da se registruju do 24:00 sata – objavio je Salkić na svojoj Facebook stranici.

Izvor: Faktor

Back to top button