Ljekarski pregled dokaz: Ronaldo ima tijelo dvadesetogodišnjaka

Najveći nogometni transfer ovog ljeta svakako je prelazak Portugalca Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus. Iako ima 33 godine, njegovo tijelo je mnogo “mlađe”.

Ronaldo je iz Reala prešao u Juventus u transferu vrijednom 100 miliona eura, a detaljan ljekarski pregled je pokazao da ima tijelo dvadesetogodišnjaka.

Nogometaš je i sam ranije izjavio da je njegova biološka starost 23 godine, no, ljekarski pregled u Juventusu je pokazao još bolje rezultate. Ronaldo ima 7 posto tjelesne masnoće, što je za tri posto manje u odnosu na prosječnog profesionalnog nogometaša, a njegova mišićna masa iznosi 50 posto, četiri posto više u odnosu na tipičnog profesionalca.

Ronaldo je pokazao jako malo znakova popuštanja u proteklim godinama, bio je najbolji strijelac Reala u Ligi prvaka prošle sezone te je vodio svoj tim do odbrane titule s 15 pogodaka. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji je upisao četiri pogotka za Portugal.

Osim toga, tokom SP-a je zabilježeno da je trčao brzinom od 33,98 km/h, što znači da je bio najbrži od svih igrača na Mundijalu.

Ronaldo je poznat po svojoj posvećenosti održavanju top forme različitim vježbama, ali i ledenim kupkama za unapređenje oporavka nakon utakmica.

Portugalac je napustio Real nakon devet godina, četiri puta je osvojio Ligu prvaka, kao i brojne druge nagrade. Također, vlasnik je klupskog rekorda jer je postigao 451 pogodak. Osvojio je i pet Zlatnih lopti.

Ronaldo je s Juventusom potpisao četverogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati 30 miliona eura. Njegov cilj je da pomogne Juventusu u osvajanju Lige prvaka nakon više od 20 godina.
Klix

Back to top button