Zločin od kojeg je zanijemila BiH: Prvi put pred kamerama govore počinitelji zvjerskog ubistva djevojke iz Olova, Arnele Đogić

Količina bijesa i sile i ubijanje osobe kako su uradili zahtijeva svaku osudu, rekao je sudija koji je Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću izrekao po 40 godina robije za ubistvo Arnele Đogić

Muriz Brkić i Avdija Selimović osuđeni su na 80 godina robije zbog ubistva Arnele Đogić u Olovu 2016. godine. Ovo je nezapamćen zločin u postratnoj BiH, ali i regiji. Način izvršenja ubistva šokirao je javnost.

Nakon izricanja presude sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da uradi to da osoba bez ikakvog razloga bude ubijena.

Sudija je kazao i kako je ovo jedan od rijetkih slučajeva da je izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri.

Količina bijesa i sile i ubijanje osobe kako su uradili zahtijeva svaku osudu, rekao je sudija koji je Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću izrekao po 40 godina robije za ubistvo Arnele Đogić.

Za „Slučajeve X“ prvi put pred kamerama potresne ispovijesti dali su i Nura Đogić i Alen Đogić, majka i brat ubijene. Cijelu priču pogledajte u nedjelju, 29. jula, od 20 sati na Hayat TV-u, u emisiji „Slučajevi X“.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button