Ženi iz usta ukrali zubnu protezu

(Foto: Arhiva)

Brat i sestra T. M. (74) i D. M. (68), koji žive u naselju Baštra, nadomak Bosanske Krupe, našli su se na meti razbojnika, koji su bili toliko bezdušni da su čak iz usta šezdesetosmogodišnjakinje izvadili zubnu protezu sa dva zlatna zuba.

Pripadnici MUP-a USK tragaju za dvojica nepoznatih muškaraca koji su provalili i opljačkali kuću u kojoj žive T. M. i D. M., a koji su tokom te pljačke povrijeđeni.

Razbojnici, koji su bili maskirani fantomkama, provalili su u noći između četvrtka i petka ulazna vrata i potom napali brata i sestru, koji su bili u kući.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su potom fizički maltretirali brata i sestru, te ih tjerali da im odaju mjesta na kojima su skriveni novac i druge dragocjenosti, što su oni i učinili.

Prema informacijama koje su “Nezavisnim” potvrđene iz policije, ukradeno je 3.500 maraka, 800 eura, zlatni lančić i dvoje zlatnih minđuša, a pljačkaši su sa ruke D. M. skinuli dvije zlatne burme, te joj iz usta izvadili zubnu protezu sa dva zlatna zuba.

Brat i sestra su policiji otkrili kako su im tokom pljačke ukradena i dva nova, još neraspakovana mobilna telefona, jedan fotoaparat i šest ručnih satova nepoznate marke.

Policiju je o ovoj bezočnoj pljački obavijestio komšija brata i sestre, a zbog povreda i pretrpljenog straha na lice mjesta je upućena ekipa Hitne pomoći koja je konstatirala da su bratu nanesene teške, a sestri lakše povrede.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je ovo djelo okvalificirao kao teško razbojništvo, te je naložio da se provedu radnje kako bi se identificirati i priveli lopovi.

Avaz.ba

Back to top button