U zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održan završni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine

U zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održan završni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica.

Na sastanku su predsjednici pododbora prezentovali izvještaje o aktivnostima u okviru obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica.
Predsjednik Organizacionog odbora Nermin Alivuković kaže da je obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici proteklo bez problema.

 


– Nakon svih prikupljenih informacija o aktivnostima prije, tokom i poslije 11. jula možemo reći da je sve proteklo bez problema i dostojanstveno. Danas su predsjednici pododbora prezentovali finalne izvještaje o aktivnostima, ali i sugestije i prijedloge za naredni period kako određene stvari unaprijediti, poboljšati, ili uvesti neke nove. Mogli smo čuti da je cjelokupno obilježavanje proteklo bez bilo kakvih incidenata. Kada su u pitanju finansije, zaokružena je cjelokupna finansijska konstrukcija i budžet ovogodišnjeg obilježavanja, gdje je obezbjeđeno oko 250 hiljada KM. Obzirom na nivo organizacije i potrebe uspjeli smo da finansiramo sve aktivnosti. Ovim putem se zahvaljujemo svima onima koji su nam na bilo koji način pomogli, i onima koji su odgovorili na zahtjeve i izdvojili dio sredstava iz svojih budžeta. Naravno, imamo i one koji su nas odbili iz sebi poznatih razloga. Uglavnom, mi smo dostojanstveno obilježili godišnjicu genocida, u vječni smiraj ispratili 35 žrtava genocida – rekao je Alivuković.

Članovi Organizacionog odbora su danas donijeli odluku da će “Marš mira Srebrenica – Vukovar” iz Potočara krenuti 11. novembra 2018. godine. Pored toga, naredne godine će u zvaničan program obilježavanja godišnjice genocida biti uvršteno i obilježavanje pada zaštićene zone Žepa.

Predsjednik OO Nermin Alivuković iskoristio je priliku da uruči zahvalnice ispred OO pojedincima i institucijama za doprinos u obilježavanja 23. godišnjice genocida.

Nakon sastanka domaćin radnog ručka bio je Ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević.

https://www.facebook.com/alivukovic.nermin/photos/pcb.677688552565478/677687229232277/?type=3&theater

Infosvijet.net

Back to top button