Emotivan dan za bh. reprezentativca: Upoznao ženu koja mu je porodila majku u Srebrenici

Životna priča košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine Emira Sulejmanovića komotno bi mogla dobiti svoj “filmski epilog”.

Emir Sulejmanović i Remzija Duraković FOTO: FACEBOOK
Emir Sulejmanović je dijete Srebrenice, rođen 13. jula 1995. godine u selu Luka, a životni put je njegovu porodicu i njega odveo sve do Finske, gdje je počeo trenirati košarku.

Dogurao je Emir i do omladinskih selekcija ove skandinavske zemlje, a onda je prevagnula ljubav prema rodnoj grudi. Godinama je dolazio na okupljanja naših selekcija, iako je znao da neće biti u sastavu jer mu Finci nisu željeli dati zeleno svjetlo.

Ipak, poslije duge pauze Sulejmanović je obukao dres zemlje u kojoj je rođen. A na ovaj svijet došao je u gotovo nevjerovatnim uvjetima… Emira je njegova rahmetli majka rodila u šumi iznad sela Luke, dok je njegova porodica s ostalim Srebreničanima bježala od agresora.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine danas je posjetio i upoznao ženu koja je kao babica pomogla njegovoj majci pri porodu.

– Današnji dan je bio poseban za mene, konačno sam upoznao ženu koja mi je zavezala pupak i pomogla u tim teškim trenucima mojoj rahmetli majci. Mnogo sam joj zahvalan, da nje nije bilo taj dan, ne bi bilo ni mene danas – poručio je Emir nakon posjete Remziji Duraković, inače majci nekadašnjeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića.

https://www.facebook.com/emirsulejmanovic95/posts/1712326648893821

Izvor: Faktor

Back to top button