Prva trica Slobode u novoj sezoni sa okusom pobjede u gradskom derbiju

Prvi tuzlanski gradski derbi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pripao je Slobodi. Najstariji fudbalski klub u “gradu soli” s minimalnih 1:0 kao “gost” na Tušnju savladao je ekipu Tuzla Cityja.

Prvu priliku, ako se tako može nazvati, na utakmici imao je Baraban u sedmoj minuti utakmice ali je njegov udarac otišao pored gola.

Nedugo zatim pokušao je Vidović iz slobodnog udarca, no izvukao je samo korner. Isti igrač je u 23. minuti dio u prilici, lopta je išla ga golu nominalnih domaćina, ali je odbrana Tuzla Cityja otklonila opasnost.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena Vidović je ponovo bio u prilici. I ovoga puta dobio je samo korner.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, sastav Zlatana Nalića u nastavku je zaigrao još ofanzivnije.

Novi trener Slobode svoj tim je u nastavku pokušao osvježiti izmjenama, no rezultat se nije mijenjao sve do 63. minute susreta.

Dobar prodor, a potom i proigravanje, Barabana na pravi način je krunisao Vidović i pogodio za vodstvo Slobode. Fudbaler koji je ponajviše prijetio Fejziću u prvih 45 minuta, dobru partiju krunisao je na najbolji mogući način.

Zbog drugog žutog kartona kojieg je zaradio, kapiten Slobode Perica Ivetić morao je u 71. minuti napustiti teren, pa je “crveno-crni” utakmicu završili s deset igrača.

Izvor: Faktor

Back to top button