STIŽU NAM KIŠA, GRMLJAVINA I GRAD: Evo kada počinje nevrijeme i koliko će trajati!

Prema riječima meteorologa, pred nama su vreo ponedjeljak i tropski utorak kada će živa u termometru dostići 35. podiok, nakon čega će oblaci sa Atlantika stići kod nas i promijeniti vrijeme.

– Pad temperature i promjene vremena desiće se već u utorak uveče kada se očekuje jak jugoistočni vjetar u košavskom predjelu, dok se na sjeveru i zapadu zemlje očekuju pljuskovi- navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Do značajne promjene u temperaturi prema tvrdnjama meteorologa doći će u srijedu, a ova promjena će zahvatiti sve dijelove zemlje.

– U srijedu i četvrtak nas očekuje pad temperature za 3 do 7 stepena, pa će maksimalna dnevna tih dana biti ispod 30 stepeni Celzijusa. Ovo kratko osvježenje biće praćeno pljuskovima sa grmljavinom, naročito u sjevernim i zapadnim krajevima zemlje gdje se može očekivati i grad. Toplo vrijeme i letnje temperature vratiće se već u petak kada se očekuje da temperatura vazduha bude preko 30 stepeni- kaže za blic.rs Đurić.

Osvježenje će trajati kratko, a ostatak avgusta će biti uobičajno topao uz povremene prekide vrelih dana, kada će niže temperature biti praćene naoblačenjem.

E-turneja

Back to top button