Jerlagić: Ako poništite Izvještaj o Srebrenici, znat ćemo na šta ste sve spremni!

“Devetojanuarska politika” je ona o srpskom prostoru, strateškim ciljevima, brisanju Drine te ohrabrenju zločina i genocida nad Bošnjacima od Prijedora do Srebrenice

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić je danas upozorio predstavnike Narodne skupštine RS da ne poništavaju Izvještaj Komisije o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. jula 1995. godine.

Jedini iskorak koji su institucije RS-a napravile u procesu suočavanja sa prošlošću je taj Izvještaj. Da su od tada do danas nastavili tim putem, možda bi danas mogli reći da su te institucije – bez obzira što nose ime ‘RS’ uspjele da se ograde od zločina genocida i etničkog čišćenja i odreknu krvavog “devetojanuarskog naslijeđa”.

“Devetojanuarska politika” je ona o srpskom prostoru, strateškim ciljevima, brisanju Drine te ohrabrenju zločina i genocida nad Bošnjacima od Prijedora do Srebrenice.

Dragan Čavić, koji se ovim Izvještajem tada kao čovjek i kao lider Srba odrekao naslijeđa zločina, sada ima priliku da ustane i kaže – opozicija neće ulaziti u još jednu igranku SNSD-a. Pokažite da Bošnjaci imaju partnere u koje se mogu pouzdati kao u saveznike za budućnost. Pokažite malo hrabrosti, i ne dozvolite da vas SNSD vraća na priče o referendumima i gaženju prava Bošnjaka. Nemojte propustiti šansu da pokažete da Srbi imaju političke opcije koje žele normalan život i koji se stide onoga što se desilo u Srebrenici, isto onako kako se i mi stidimo svakog ratnog zločina koji je iko počinio sa naše strane – navodi se u saopćenju Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button