Nakon nesreće kod Banja Luke tragovi užasa još vidljivi: Svjedoci tvrde da se udar čuo tri kilometra dalje

Na mjestu teške nesreće, u mjestu Radinjača, na putu Banja Luka – Prijedor, u kojoj je jučer poginula žena (63) iz Banja Luke u sudaru automobila i autobusa i danas se mogu vidjeti stravični prizori.

Pored puta i dalje se nalazi uništeni autobus, a na više mjesta vidljivi su tragovi krvi.

Mještanin Ratko Šukalo čija se kuća nalazi na svega desetak metara od mjesta nesreće ispričao je za Srpskainfo da se udar čuo i na tri kilometra udaljenosti.

– Scena je bila užasna, autobus je bio pored puta u kanalu, sa druge strane je bila Škoda sva slupana. Unutra je bio vozač, koji je bio sav krvav i jedva je disao – kaze Šukalo.

On je dodao da se na ovom dijelu puta često dešavaju nesreće i da je zadnjih godina više osoba poginulo.

Iz UKC RS su rekli da im je poslije nesreće dovezeno sedam pacijenata. U Prijemnu hiruršku ambulantu dovezeni su pacijenti M.S. (66), Z.S. (67), B.M. (53), N.D. (55), S.J. (38), N.P. (25) i D.D. (24).

– Pacijent S.J. hospitaliziran je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Zadobio je teške povrede, sa vodećom povredom glave i grudnog koša. Pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne i preuranjene – rekli su u UKC RS.
Pacijent B.M. hospitaliziran je u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

– B.M. je primljen sa prelomom lijevog kuka i isčašenjem desnog kuka. Njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, a u toku je njegovo hiruruško zbrinjavanje – kazali su iz UKC RS.

Pacijentkinja N.D. hospitalizirana je u Službi za neurohirurgiju. Zadobila je frakturu orbite i nosne kosti. Njeno trenutno zdravstveno stanje je za sada stabilno te ostaje na daljem liječenju i praćenju.

– Pacijenti M.S, Z.S, N.P. i D.D. su zadobili lakše povrede, po prijemu su dijagnostički obrađeni i zbrinuti te upućeni na kućno liječenje – rekli su u UKC RS.

Autor: Srpskainfo

Back to top button