Novi zakon: Evo koja se roba ne mora više plaćati na carini

Nedavno je donesena nova odluka o temi koja se dugo raspravljalo – na kraju je Vijeće Bosne i Hercegovine odlučilo da se plaćanja otpuste neke robe iz nekih uvoza i izvora na temelju prijedloga Europske unije.

Prema članku br. 207, koji je carinski sporazum u Bosni i Hercegovini, propisani su novi uvjeti, a riječ je o ostvarivanju prava gdje će neke dadžbine biti oslobođene od poreza koje netko uvozi, odnosno da će roba ostati na tržištu.

Mnogi se pitaju što to zapravo znači – pod novim uvjetima, tako se plaćanja oslobađaju opreme koju ljudi uvoze iz inozemstva, ali postoje neke iznimke poput igara na sreću koje uključuju uređaje za zabavu i kocke i osobni automobili.

Također, plaćanja se rješava policijska ili vojna roba, tj. Sve što se uvozi radi zadovoljavanja njihovih potreba, sve ako se treba koristiti za rekonstrukciju nečega u Bosni i Hercegovini ili u svrhu obnove.

Ako inozemni donator donira neku robu, onda će mali dio biti financiran iz proračuna.

Roba koja inače ide za vatrogasce ili civilnu zaštitu ide, oni će također biti oslobođeni plaćanja.

Mnogi su komentirali da sva ova pravila idu u korist jedne države – slažete li se?

I šta da čovjek kaže na ovakve stvari, dragi naši? Da li ovdje ima kakve koristi ili ne? Možete li nam vi nešto reći o ovom zakonu, da li vam se dopada ili ne? Ovo je postalo jako aktivna tema posljednjih dana.

nezavisno.info

Back to top button