“Snaga naroda” je slogan SDA za predstojeće izbore

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na velikoj stranačkoj tribini u Banovićima saopćili su da će slogan SDA u predstojećoj predizbornoj kampanji biti “Snaga naroda”.
“SDA je nastala iz naroda i snaga SDA izvire iz naroda. SDA je temeljna bošnjačka i bosanskohercegovačka stranka. Stranka koja je u prethodnim decenijama imala jasnu političku viziju, uvijek pokazivala hrabrost kada se treba suprotstaviti nasrtajima na BiH, ali imala i dovoljno hrabrosti da donosi teške odluke i bude motor reformi koje ovu zemlju vode naprijed. Naš slogan, „Snaga naroda“ označava kontinuitet vođenja odgovorne i ozbiljne politike za jaku državu Bosnu i Hercegovinu, članicu EU i NATO-a, u kojoj će svi ljudi biti ravnopravni”, rekao je Izetbegović.

Na tribini je predstavljen program SDA za narednih osam godina, sadržan u “Agendi 2026”, a Izetbegović i Džaferović govorili su i o nizu drugih aktuelnih političkih tema.

Džaferoviću je, uz ostala, postavljeno i pitanje o pokušaju kandidata SDP-a Denisa Bećirovića da sam sebe predstavi kao nadstranačkog kandidata.

“Jasno je da se on želi distancirati od grešaka vlastite partije, ali to nije moguće, jer je upravo on bio direktni „izvršilac poslova“ kada je SDP bio u koaliciji sa Dodikom i zarad nekoliko pozicija prodavao interese države BiH. Sjećamo se svi vrlo dobro kako su iz SDP-a, zajedno sa SBB-om, dali Dodiku „bolju ponudu“ 2012. godine. Rezultat te „bolje ponude“ bio je taj da su SDP i Bećirović podržali Zakon o prebivalištu, koji je direktno usmjeren protiv povratnika u entitet RS, ili da su glasali za smanjenje buždeta na državnom nivou, čime je onemogućeno opremanje i modernizacija Oružanih snaga, a u cijelom paketu bila je i Bećirovićeva stolica u rukovodstvu Parlamenta BiH koju je trebalo sačuvati”, podsjetio je Džaferović.

Klix

Back to top button