Policajci zbog parkiranja brutalno premlatili 35-godišnjaka pred suprugom i sinom: Oduzeo mu se donji tio tijela

Iz policije su kratko saopćili da su njihovi policijski službenici upotrijebili sredstva prisile jer je 35-godišnjak narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor. Unutarnja kontrola MUP-a već istražuje šta se dogodilo

Hrvatski policajci s područja Primorsko-goranske PU pretukli su u subotu 35-godišnjaka u mjestu Klana i nanijeli mu teške ozljede.

Kako je objavio Novi list, muškarac se nalazi u riječkoj bolnici i nije dobro. Leži na neurokrirugiji.

Prema informacijama koje imaju, njega su u subotu navečer pred očima žene i 4-godišnjeg djeteta prebili lokalni policajci – navodno zbog parkiranja!

“Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela”, stajalo je u mailu koji je dobio Novi list o događaju.

Iz policije su kratko saopćili da su njihovi policijski službenici upotrijebili sredstva prisile jer je 35-godišnjak narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor. Unutarnja kontrola MUP-a već istražuje šta se dogodilo.

“Možemo potvrditi događaj u Klani s noći 18. na 19. august. Došlo je do postupanja zbog narušavanja javnog reda i mira. Prilikom održavanja javnog skupa u Klani muškarac je kršio red i mir, odbijao je naredbe policije i pružao aktivan otpor te je policija upotrijebila sredstva prisile. Trenutno je u toku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile. Kolegica je u kontaktu s liječničkim ekipama. Incident se dogodio na obilježavanju blagdana Svetog Roka”, rekli su Indexu iz policije kada su novinari pokušali doznati više informacija.

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Novi list/md)