Brutalni napad na plaži u Crnoj Gori: Ženu prvo gađao kamenom, a onda pretukao jer se žalila na muziku

Napadač je iste večeri uhapšen u Podgorici, a tri dana kasnije i pušten da se brani sa slobode

Novinarka i urednica crnogorskog portala Standard i A1 televizije, Milica Minić, napadnuta je na plaži u Crnoj Gori, prenosi portal Standard.

Nju je napao Goran Kaluđerović iz Danilovgrada, i to nakon kraće svađe. Naime, Minić je odmor provodila u Boki Kotorskoj, a u nedjelju 19. augusta je u društvu prijatelja otišla na obližnju plažu Ratac. Oko 14 sati na plažu je stigao muškarac koji je donio veći zvučnik i puštao glasnu muziku.


Minić ga je u jednom trenu zamolila da smanji ton, što je on i učinio bez većeg negodovanja. No, uskoro je opet nastavio puštati glasnu muziku.

Oko 17:30 do mladića je došao prijatelj od Minić s namjerom da ga opet zamoli da utiša muziku. No, on je tada ustao i počeo psovati i vrijeđati. Onda je počeo vrijeđati i Milicu Minić. Kad je vidio da ga je novinarka počela snimati, potrčao je prema njoj. Prvo je gađao većim kamenom, a onda je oborio na pod i zavrnuo joj ruku. Potom je uzeo telefon i počeo bježati, ali ga je prijatelj napadnute stigao i uzeo mu telefon.

Napadač je iste večeri uhapšen u Podgorici, a tri dana kasnije i pušten da se brani sa slobode.

Riječ je o Goranu Kaluđeroviću iz Danilovgrada koji radi kao konobar u jednom od podgoričkih lokala.

“Isprva nijesam bila zainteresovana da ga prijavljujem jer mi je prioritet bilo moje zdravlje i nije mi na pamet padalo da se bavim birokratijom i šetam po policijskim stanicama, ali kad sam došla sebi i kada mi je do glave ‘doputovalo’ da već deset godina, gotovo svakodnevno, i sama izvještavam o nasilnicima koji u policijskim saopštenjima ostaju sakriveni iza inicijala, pa ih zaboravljamo brže – bolje, do neke naredne žrtve, vjerujem da je red da, sa svoje pozicije, bez straha od odmazde, pokažem sliku i glasno kažem: ‘Ovo je čovjek koji me je napao’. Ovo je moja dužnost, posebno imajući u vidu da ono što se meni desilo nije ni najmanji djelić svega što i žene (i muškarci) trpe svakog sata u našoj Crnoj Gori. Kad bi svako uspio da snimi makar dvije sekunde svakog napada, bili bismo rekorderi u proizvodnji horor dokumentaraca. Kako to nije slučaj, iz srca vas molim da ne ćutite i da ne trpite nikoga i ništa. Niko ne smije ni vas. Tako ni meni ne pada na pamet da istrpim ni ovoga ni bilo kojeg drugog Gorana Kaluđerovića”, naglasila je Milica.

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button