KADA ČUJETE KOLIKO SU KESICE OD ČAJA KORISNE, NIKADA IH NEĆETE BACITI POSLIJE JEDNE UPOTREBE!

Kada skuhate čaj, nemojte bacati kesicu jer još možete da je iskoristite. U vodi u kojoj kuhate tjesteninu ili piletinu bolja je od bilo kog začina. U čišćenju je pravo čudo!

U vodu u kojoj kuhate tjesteninu ili piletinu dodajte iskorištenu kesicu čaja. Ukoliko na kesici ima metalna spajalica, sklonite je, pa kesicu zavežite koncem da sadržaj kesice ne bi ispadao. Kada voda provri, kesicu izvadite i nastavite da kuhate. Aromu koju je kesica dala jelu osjetit ćete pri prvom zalogaju.

Iskorištena kesica za čaj odlična je i kao začin za meso, da ne bude žilavo. Otvorite kesicu čaja i malo listića pospite po mesu. Bit će mekano i ukusno, prenosi Blic.

Kesicu čaja možete da iskoristite i da se oslobodite neprijatnog mirisa luka koji je ostao na vašim prstima nakon spremanja jela. Poslije kuhanja prste samo istrljate vrećicom.

Stari drveni namještaj izgledat će kao nov ako vlažnom kesicom istrljate drvo. Odlična je i za čišćenje staklenih površina, a rješava i problem masnoće u rerni, kamenca u kupatilu. U frižideru je odličan izvor prijatnih mirisa.

Ako gajite ruže, ne morate ih gnojiti skupim gnojivima. Otvorite stare kesice čaja i pospite listiće oko ruža ili ih pak zalijte blagim hladnim čajem. U saksije prvo možete staviti iskorištene kesice čaja, pa zemlju. Tako zasađena biljka zadržavat će potrebnu vlagu, imat će prirodno gnojivo.

(Hayat/Foto:Pexels)

Back to top button