Dragan Stojković Bosanac brutalno popljuvao Dinu Merlina: Krade pjesme, ne zna da pjeva i obični je plagijator!

Jedan od najzapaženijih članova žirija “Zvezda Granda” i općenito muzičara na ovim prostorima, Dragan Stojković Bosanac, žestoko je napao Dinu Merlina u jednom od svojih intervju za srbijanske medije.

Stzojković je nadaleko je poznat po tome da ne štedi buduće muzičke zvijezde, optužio je Dinu Merlina da je plagijator, a pjevačicu Jelenu Karleušu je nazvao smiješnom.

“Dino Merlin je pjevač skromnih glasovnih mogućnosti, mnogo mažnjava i krade. Ali, uprkos svemu, njeguje taj stil po kome ga publika prepoznaje i voli” – rekao je Bosanac i osvrnuo se na nedavnu izjavu Jelene Karleuše da glas nije bitan za uspjeh.

“Nedavno sam se slatko smijao kad sam čuo jednu veliku zvijezdu, čini mi se da je bila Karleuša, koja je objašnjavala kako su drugi elementi bitniji od pjevanja. Nije onda ni čudo na šta nam muzika liči! To što se danas pjeva i sluša jeste surogat najlošijeg što je pokupljeno iz narodne i zabavne muzike. Harmonija zabavnjačka, a pjevanje narodnjačko sa dosta trilera. Muzički, to je nedopustivo” – izjavio je čuveni kompozitor.

bhdijaspora.net

Back to top button