Iz policije u Zvorniku pojasnili za bh. javnost: Evo kako je i zašto Keljmendijev sin dobio pasoš…

Tvrde da je iz toga jasno da pravljenje slučaja ”Pacoli” nije ništa drugo do „prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi“
Iz Policijske uprava Zvornik su demantovali navode da su, u augustu ove godine, suprotno svim zakonskim propisima izdali putnu ispravu Elvisu Keljmendiju. Ističu da je navedena osoba, prilikom podnošenja zahtjeva nadležnom organu, ispunjavala zakonom propisane uslove za izdavanje ličnih dokumenata.
Prilikom obraćanja nadležnom organu, Keljmendi je uz zahtjev priložio dokaze o postojanju državljanstva BiH i druge valjane dokaze propisane važećim zakonima, koji su potrebni u postupku izdavanja ličnih dokumenata. Službenici Policijske uprave Zvornik su u skladu sa pozitivnim propisima, postupili po navedenom zahtjevu i licu izdali putnu ispravu. Pored navedenog, policijski službenici će preduzeti dodatne mjere i radnje u cilju provjere svih zakonitosti u postupku koji je vođen kod nadležnog organa – dodaje se u saopćenju zvorničke policije.
Izvršenim provjerama utvrđeno je, ističu, da za navedenom osobom trenutno nema aktivnih potjernica, odnosno nije ih bilo u vrijeme podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata.

Iz Saveza za pobjedu su prethodno pozvali ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odmah odgovori ko je, kako i zašto u MUP-u Republike Srpske izdao pasoš sinu Nasera Kelmendija, “kojem je zabranjen ulazak u BiH zbog najtežih krivičnih djela poput organizovane trgovine narkoticima i oružjem”.

Pitamo ministra Lukača i njegovog šefa Milorada Dodika, čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili Republiku Srpsku da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici? Pitamo ministra Lukača kako je moguće da lice kojem je zabranjen ulazak u BiH, ušeta u MUP RS i dobije pasoš, umjesto da bude uhapšeno i deportovano kako nalaže zakon – naveli su u saopćenju.
Tvrde da je iz toga jasno da pravljenje slučaja ”Pacoli” nije ništa drugo do „prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi“.

(FENA/mr)

Back to top button