Ivica Dačić otkrio da je Republika Srpska za Srbiju važnija i od Kosova

Za Srbiju je pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini pitanje od nacionalnog značaja broj jedan, izjavio je danas ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić u Banjaluci, apelovavši na sve da ne zaborave da je Republika Srpka jedna i da svi vode računa o njenoj budućnosti i odnosima sa Srbijom.

“Za nas je pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini pitanje od nacionalnog značaja broj jedan. Mi smatramo da je to veoma važno nacionalno pitanje, čak važnije nego druga pitanja za koje stalno govorimo da je srce Srbije, da je to duša, da je to osnova neke nebeske Srbije“, istakao je ministar Dačić.

Poznato je da Srbi Kosovo opisuju kao “srce Srbije”, zato je jasno da je Dačić ovdje rekao da je Republika Srpska važnija za Srbiju i od Kosova.

On se danas u Banjaluci sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrom industrije, energetike i rudarstva Petrom Đokićem. U Banjaluci je danas počeo neformalni sastanak ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u jugoistočnoj Evropi (South-East European Cooperation Process – SEECP).

VIDEO: Izjava Ivice Dačića o važnosti RS-a nalazi se na snimku od 10 : 00
https://arh3.rtrs.tv/arhiva/2018/09/05/tvprog079104.mp4?_=1

Saff

Back to top button