Javnost zgrožena snimkom iz Zenice: 75-godišnjakinju brutalno tukao brat, policija ga uhapsila!

Niko od osoba kojima se obraćala za pomoć nije vjerovao

Zenička policija uhapsila je Kemala Džerahovića iz Gradišća kod Zenice, a koji je fizički napadao rođenu sestru Hasniju.

Kako tvrdi Hasnija, duže vremena je bila žrtva nasilja i torture koju je nad njom provodio rođeni brat. Međutim, niko od osoba kojima se obraćala za pomoć nije vjerovao da bi ovu nesretnu 75-godišnjakinju tukao njen brat.

Zahvaljujući rijetkima koji su joj željeli pomoći, Hasnija je postavila nadzorne kamere na svoju kuću, a koje su zabilježile kako je njen brat Kemal brutalno tuče po glavi i tijelu, nakon čega ona pada.

Do snimka, koji se za kratko vrijeme proširio društvenim mrežama i zgrozio javnost, došla je i zenička policija koja je pronašla i uhapsila Kemala.

– Nakon pregleda snimka, pristupilo se provjerama, a na adresu su upućeni policijski službenici koji su utvrdili identitet osobe, obavili razgovor s prijaviteljicom, a K. DŽ., za kojeg je utvrđeno da se nalazi na spornom snimku, uhapsili i sproveli u službene prostorije Policijske uprave I u Zenici – kaže Aldina Alić, portparol zeničke policije.

O cjelokupnom slučaju upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, a Hasniji je posebno šokantno što njen brat uči ezan u mjesnoj džamiji zbog čega očekuje i reagiranje Medžlisa u Zenici.

– Bila sam i u prostorijama SIPA-e u Zenici. Čekam da se oglasi i Islamska zajednica. Njihov džematlija Kemal uči ezan u džamiji Gradišće, a pokušao me ubiti. To nema nigdje u svijetu – kaže Džerahović, koja je na kraju zahvalila svima koji su pomogli da nasilje koje je trpjela bude obznanjeno.

https://www.facebook.com/hasnijadzerahovic/videos/276561383070346/

Avaz.ba

Back to top button