Željko Komšić pozvao Dragana Čovića na TV sučeljavanje

Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić najavio je da za vrijeme predizborne kampanje neće učestvovati ni u jednoj dijaloškoj emisiji u kojoj ne bude HDZ-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH Dragan Čović.
U Bosni i Hercegovini 7. septembra zvanično počinje predizborna kampanja za predsjedničke i parlamentarne izbore koji će biti održani 7. oktobra 2018. godine.

Dan uoči početka kampanje predsjednik DF-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da neće učestvovati ni u jednoj dijaloškoj emisiji u kojoj neće biti predsjednik HDZ-a BiH i kandidat za Predsjedništvo BiH Dragan Čović.

Komšić je u razgovoru za Klix.ba otvoreno pozvao Čovića na sučeljavanja u bilo kojoj TV emisiji poručujući kandidatu HDZ-a da sam odabere vrijeme i mjesto.

Komšić i Čović su na ovogodišnjim izborima obojica kandidati za članove Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Čović smatra kako Komšić nije “legtimni Hrvat”, odnosno da ne predstavlja političku volju hrvatskog naroda u BiH.

Na drugoj strani, Komšić, koji je dva puta obnašao dužnost člana Predsjedništva BiH, odbija prihvatiti kao normalne principe za koje se zalaže HDZ BiH.

“Neću pristati da igram po njegovoj nacionalističkoj muzici, da igram na njegovom nacionalističkom terenu i prema njegovim nacionalističkim pravilima”, izjavio je prije nekoliko godina Komšić.

Klix

Back to top button