Iz hiljada grla orilo se “Kuko, Kuko, Kuko…”

Foto: A. Bajrić

Pokret demokratske akcije u petak uvečer je pred više od 10.000 članova i simpatizera počeo s predizbornom kampanjom za oktobarske opće izbore u BiH. Prisutnim u tuzlanskoj dvorani “Mejdan”, koja odavano ne pamti takvu posjećenost, predstavljeni su nositelji liste za sve razine vlasti u FBiH i BiH, a izlaganja govornika prekidani su ovacijama “Kuko, Kuko, Kuko…”.

No, Mirsad Kukić, nije se večeras obratio armiji svojih obožavatelja zbog manjih zdravstvenih problema.

Prije njega o ambicijama, planovima i ciljevima PDA govorili su: Senad Alić, Elzina Pirić, Azmir Husić, Edin Duraković…

– Naš cilj je bolji politički i ekonomski položaj Tuzlanskog kantona. Ne može život običnog čovjeka u Sarajevskom kantonu biti 2.5 puta skuplji od naših života. Želimo jake lokalne zajednice, jer je to preduslov za jaku BiH – govorio je Alić prekidan ovacijama “Mirso Sokole dobit ćemo izbore”.

Elzina Pirić poručila je kako će PDA pobijediti i biti vlast s pečatom, te da neće obećavati ništa što ne mogu ispuniti, dok je Azmir Husić ukazao na neophodnu brigu za sve Bošnjake, pogotovo one u Podrinju.

– To je brana BiH, a ako popusti ta brana plašim se da taj val ne poplavi cijelu BiH – slikovito je objasnio Husić.

Nakon što su predstavljeni svi prisutni kandidati na listama za kantonalne skupštine, federalne i državni parlament, izlaskom Mirsada Kukića na binu je okončan skup na kojem je bilo prisutno više od 10.000 građana, a mnogi od njih su ostali ispred dvorane “Mejdan”. Za sve njih je upriličen i vatromet.

Avaz.ba

Back to top button