Prosinečki: Takav smo narod, po svemu pljujemo

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nije iznenađen reakcijom hrvatske javnosti poslije ubjedljivog poraza “Vatrenih” od Španije u Ligi nacija.

“Furija” je u Elčeu deklasirala drugoplasirani tim sa nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji sa 6:0 i u medijima je odmah počelo osporavanje Luke Modrića i drugova i selektora Zlatka Dalića.

“Takve stvari se u fudbalu događaju. Zato fudbal i volimo jer u fudbalu se može desiti i ono što na prvu ruku zvuči nevjerovatno. Naravno da nisam očekivao da primimo šest komada, ali ponavljam, takve stvari se dešavaju. Ne brine mene taj poraz. Više me muče komentari nakon utakmice. Prije dva mjeseca cijela Hrvatska je reprezentaciju dočekala kao heroje, a sad ništa ne valja. Ne valjaju igrači, ne valja Dalić. Mi Hrvati smo takav narod. Baš volimo po svemu pljuvati. Ima nas četiri miliona, a željeli bismo da budemo prvaci svijeta u svemu. Inače ništa ne valja. Hrvatska je u 20 godina igrala polufinale i finale SP, napravila je nešto što ne mogu da naprave mnogo bogatije i veće zemlje od nas, ali očito to nije dovoljno,” rekao je Prosinečki za Index.hr i dodao:

“Hrvatska će otići na Evropsko prvenstvo jer ima fantastičnu ekipu. Ključni igrači su ostali, dolazi novi talas mladih, ali odličnih igrača. Ne bojim se ja za Hrvatsku i za njenu fudbalsku budućnost. Vidjet ćete već protiv Engleske.”

Selekcija Bosne i Hercegovine je sjajno počela takmičenje u Ligi nacija i u prva dva kola savladala je Sjevernu Irsku u Belfastu i Austriju u Zenici.

“Naravno da je nama osnovni cilj plasman na Euro, sve osim toga ne dolazi u obzir, ali užasno sam sretan i sa ove dvije pobjede. Svaki trijumf je važan, svaku utakmicu valja dobiti jer pobjeda nosi mnogo toga.”

Osvrnuo se nekadašnji trener Crvene zvijezde i na sukob sa golmanom Asmirom Begovićem.

“Sukob kažeš? Vama novinarima najvažniji su sukobi. Ni sa kim nisam bio u sukobu. Poanta priče je bila ta da nisam želio da mi bilo ko bira utakmice i odlučuje kad će doći da igra za reprezentaciju. Dečko je kasnije došao, shvatio je da je pogriješio i idemo dalje,” naglasio je Prosinečki.

Izvor: Reuters

Back to top button