SRBIJA Svekar pucao na trudnu snahu

Svi ukućani su doživjeli ozbiljan stres i šok, pogotovo Zlaticino dvoje djece od deset i osam godina

Simo Ilić (75) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice pucao je iz lovačke puške na svoju trudnu snahu Zlaticu Ilić (32), ali je ona samo velikom srećom prošla bez povreda.

Svi ukućani doživjeli su ozbiljan stres i šok, pogotovo Zlaticino dvoje djece od deset i osam godina.

Napad se dogodio u srijedu poslije podne, kada je starac u dvorištu porodične kuće ispalio dva hica. Poslije toga njemu je određen pritvor do 48 sati, nakon kojih će u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici biti saslušan. Njemu se, kako saznajemo, na teret stavlja izazivanje opće opasnosti.

Višegodišnje neslaganje i stalno koškanje između sina Darka i oca Sime, moglo je u srijedu prerasti u veliku porodičnu tragediju. Darko koji je i dan poslije nemilog događaja vidljivo bio pod stresom, za “Novosti” kaže da posljednje četiri godine otkako mu je umrla majka, on i njegova supruga Zlatica stalno trpe očevu torturu.

– On je prijeke naravi, eksplozivan, i stalno mu nešto nije po volji, što začas eskalira u svađu. Jednom je mene gađao čekićem, ali da će uzeti pušku i pucati u pravcu moje supruge, koja je u četvrtom mjesecu trudnoće, tome se nismo nadali. On ima prepisanu terapiju, ali, nažalost, neće da koristi lijekove – jada se Darko.

Sramota me je što moram to reći, ali posljednju godinu nisam ni pričao s ocem. I to sve zarad mira u kući.

Simu, kojeg njegov sin opisuje kao nasilnika, koji je često maltretirao i njegovu majku, nikada niko nije prijavio policiji zbog nasilja u porodici.

– Računali smo, smirit će se, zato nismo podnosili prijavu protiv njega. Ali očigledno da je đavo odnio šalu – priča Darko.

Da je Sima bio teške naravi potvrđuje i njegov prijatelj, a snahin otac Gruja Vrsajković. Kada je čuo šta se dogodilo, odmah je došao u kuću kod svoje kćerke.

– Stalno ih je provocirao. Nedavno su se priključili na gradsku kanalizaciju, a Sima dušu Darku da pojede. Šta god bi moj zet uradio, to nije bilo dobro, prebacivao bi mu. Moja kćerka kada skuha, odnese i njemu, a on neće da jede. Mene nije htio ni da vidi, kao i njegovu rođenu braću – priča Darkov punac.

Njeno i Darkovo dvoje djece su također vrlo teško podnijeli dramu kojoj su svjedočili. Kada su odjeknuli pucnji, mališani su od straha iskočili kroz prozor kuće.

Autor: Večernje novosti

Back to top button