Kod Sarajeva izgrađeno luksuzno naselje, uskoro prvi stanari

Na Ilidži je izgrađeno luksuzno naselje sa 50-ak vila – Malak Resort. Kako se uvjerila naša ekipa, kuće su završene, odnosno sve su poprimile finalni izgled.Ovih dana se izvode radovi na uređenju ulice koja prolazi između dva reda vila.Naselje se nalazi u mjestu Plandište, odnosno u Blažuju (kod skretanja za Vrelo Bosne).
Gradnja je započela 2016. a prve stanare naselje će primiti uskoro, barem prema onome što se vidi na terenu.

Investitor projekta je Malak Group, koji je inače jedan od najvećih arapskih ulagača u BiH.Njihove prethodne investicije su Hotel Malak Regency na Ilidži te Drvna industrija Janj u Donjem Vakufu, gdje su pokrenuli proizvodnju nakon dugo godina, i time praktično oživjeli industriju u tom gradu.
Iz ove kompanije, ipak, nisu željeli dati bilo kakve informacije o luksuznom naselju, odnosno kada će biti otvorenje i da li su kuće već prodate.


Vile se opisuju kao prostrane, luksuzne i komforne, lijepo dizajnirane i na odličnoj lokaciji.Nije poznato koliko vile koštaju jer se ne reklamiraju na domaćem tržištu, a činjenica da se ističe da su blizu aerodroma govori da su uglavnom namijenjene stranim kupcima. Osim toga, kao prednost se ističe i blizina Igmana i Bjelašnice.Kada je riječ o sličnim naseljima koja su ranije građena u BiH, ciljna grupa kupaca su uglavnom bili stranci.

Autor: BiznisInfo

Back to top button