Kako postati NAJMOĆNIJI klub na planeti? Juventus ima SJAJAN način

Svi su mislili da će Ronaldo završiti karijeru u Real Madridu, ali ne i Juventus. Klub iz Torina je šokirao svijet dovođenjem Portugalca transferom vrijednim preko 100 miliona eura.

Ali Juve tu ne staje, velike planove za budućnost pravi predsjednik kluba Andrea Agnelli.

“Moramo da budemo sposobni da dovedemo novog Ronalda. I to kada bude imao 25 godina. Planiramo korak po korak da dođemo do toga i postanemo najbolji klub na svijetu” – rekao je ambiciozni predjednik torinskog kluba.

Italijanski mediji su odmah krenuli u špekulacije sa nagađanjima ko je novi Ronaldo.

Prognoze gotovo svih medija je zvijezda PSG-a Kylian Mbappe. Međutim, kako dovesti fantastičnog Francuza?

Agnellijev plan izgleda ovako. Dolaskom Ronalda, prihodi za reklame će skočiti sa 114 na 235 miliona eura. Adidas također nudi poboljšanje trenutnog ugovora, kompanija ‘Jeep’ koja je u vlasništvu Agnellija, također će ponuditi povećanje ugovora. Godišnje Juventus od ta 2 sponzora uzima samo 40 miliona eura godišnje, što je mizerno ako vidimo koliko od takvih ugovora zarađuju giganti poput Manchester Uniteda, Real Madrida i Barcelone. ‘Stara dama’ želi da dostigne njihov nivo.

Cristiano Ronaldo je i doveden zbog toga, a rezultati na samom početku se vide. Trebaju samo nastaviti u istom tempu i rezultati neće izostati.

(Novi.ba)

Back to top button